• Samenwerking met Sandra de Wit-Vis

• Kruid & Dier, natuurgeneeskunde voor dierenSamenwerking met Sandra de Wit-Vis
Ik heb Sandra een aantal jaren geleden voor het eerst ontmoet bij de groepen van Ellen Sombroek. Toen we een keer afspraken en Sandra bij me op de thee kwam, waren we al gauw maatjes.
De verbinding met de dieren die we beide hebben was uiteraard al snel duidelijk. Maar we kwamen er al gauw achter dat we meer overeenkomsten hadden en met elkaar op dezelfde lijn zaten. Er volgden veel gezellige en inhoudelijke gesprekken over hoe dieren leven, hoe wij mensen met dieren omgaan en hoe dat eigenlijk in de natuur in zijn werk gaat.
(Later besefte ik dat ik Sandra al wat jaren geleden had gebeld om te horen wat voor werk ze deed met dieren, maar we hadden elkaar nooit ontmoet).


 

Sandra zit in de Vakgroep Vee Natuurlijk Gezond. Ze vertelde dat ze met een groep studiegenoten de vakgroep op heeft gezet. Met als doel met name dierhouders die bedrijfsmatig bezig zijn, bewust te maken van de natuurlijke manier van houden van dieren. Zij adviseren in huisvesting, voeding en hebben het doel het medicatiegebruik, met name antibiotica, terug te brengen. En plaats te maken voor preventie, zoals juiste huisvesting en natuurlijke middelen. Door dieren te houden op de manier die voor het dier natuurlijk is, hebben ziektes en gedragsproblemen veel minder kans op te spelen en misschien zelfs wel helemaal niet, als je het mij vraagt.
Voor meer informatie www.vee-natuurlijkgezond.nl
 
Sandra vertelde me wat mogelijk mijn functie daarin zou kunnen zijn. Ik was razend enthousiast. Ik heb het vaak lastig gevonden, geen gelijkgestemde mensen tegen te komen, als het op de omgang met dieren gaat en nu meteen een hele groep!
Nadat ik de anderen ontmoet had en twee consulten had gegeven aan twee bedrijven waar de vakgroep een bedrijfsadvies aan gaf, bedachten Sandra en ik dat we ook samen waardevol konden zijn. 
 
Gezamenlijke consulten zouden voor mensen prettig zijn, omdat ze ons tweeën dan tegelijk zouden spreken en niet met het verslag van de een naar de nader hoeven te gaan. Ook laten dieren mij in consulten soms kruiden zien, waar ik dus wel een omschrijving van kan geven, maar waarvan ik niet de naam weet. Maar ook met ziek en zeer verwees ik vaak mensen door naar Sandra. Sandra belde mij op om middelen bij dieren in te voelen. Maar ook om lichamelijke klachten in te voelen of gedragsproblemen te verduidelijken.
Zo ontstonden de gezamenlijke consulten.

Voor welke klachten een gezamenlijk consult? Dat kan heel verschillend zijn. Lichamelijk, maar ook gedragsproblemen. Je kunt zelf aangeven een gezamenlijk consult te willen. We kunnen uiteraard ook samen bespreken of het waardevol is. Consulten worden gegeven in de praktijk van Sandra in Berkhout.
 
Heeft u meer vragen dan kunt u mailen met uwdier@hotmail.com.

^ Naar boven

Kruid & Dier, natuurgeneeskunde voor dieren
De natuurgeneeskundige praktijk Kruid & Dier is gevestigd in Berkhout. Therapeut Sandra de Wit-Vis is gespecialiseerd en gediplomeerd in Natuurgeneeskundige voor Dieren en is gecertificeerd door de beroepsvereniging BCND. Zij opende in 2004 de praktijk Kruid & Dier en heeft in de afgelopen jaren vele dieren mogen helpen bij gezondheidsproblemen, maar ook bij gedragsproblemen en voor voedingsadviezen.
Ook dieren zitten wel eens niet lekker in hun vel. Het dier glanst niet, de ogen stralen niet, de eetlust is minder, kortom er is iets aan de hand. Net als mensen zijn dieren heel goed te behandelen zijn met natuurgeneeskunde: Het beste medicijn komt uit de natuur zelf!
Of u nu uw pasgeboren dier een gezonde start wilt geven of uw oudere huisdier een optimale oude dag wilt bezorgen: u kunt met uw dier van jong tot oud voor een individueel advies terecht bij Kruid & Dier. Naast huisdieren geeft Sandra ook adviezen op bedrijfsniveau aan veehouderijbedrijven.

Natuurgeneeskunde
Natuurgeneeskunde is een verzameling van geneeswijzen (kruiden, homeopathie enz.) die het zelfgenezend vermogen en spirituele groei van een dier stimuleren. In de natuurgeneeskunde gaan we er van uit dat ieder individu een eenheid is van lichaam en geest die voortdurend in wisselwerking staat met zijn/haar omgeving. Als er onbalans ontstaat in deze eenheid kunnen lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan.
Natuurgeneeskunde richt zich niet op het bestrijden van de ziekte of een symptoom, maar op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een gezond dier wordt niet ziek van een bacterie. Een bacterie is niet de oorzaak van ziekzijn, maar een verlaagde weerstand geeft de bacterie de kans een dier ziek te maken!
Door het inzetten van middelen uit de natuur en eventuele aanpassingen in voeding of huisvesting wordt de klacht én de oorzaak aangepakt.

^ Naar boven
Home   Over ons   Telepathie   Natuur   Ervaringen   Tarieven   Gedichten   Contact   Links